Våre

Våre "Glade Øyestener"

..

Håper dere vil glede dere over våre fortellinger og bilder av aktiviteter. Vi setter veldig pris på tilbakemelding i både gjestebok og kommentar. God fornøyelse

Tomheten

TankerPosted by Ki-po-Zii Sat, February 20, 2016 10:47:11

Tomheten, glede og sorgen visa planleggingen, gjennomføringen og resultatet – dagens refleksjon fra oppdretteren.

Opplevelsen av å se små hjelpeløse liv komme til verden, og å være tilstede i deres rivende utvikling er for meg store øyeblikk. Den følelsen når en kryper rundt på gulvet sammen med de små som så vidt klarer å stable seg på beina, prøver å se verden fra deres synsvinkel mens en setter sitt eget liv litt på vent – den kan egentlig ikke beskrives.

I noen stakkede uker dreier alt som om utviklingen og tilrettelegging for å skape en trygg valp. Alle timene en har studert stamtavler for å finne den perfekte match, resultatet og deres utvikling skjer rett foran øynene dine og opptar en stor del av hjertet etter hvert som ukene går. Ukene går så altfor fort, og plutselig er tiden kommet for å starte sine egne liv, hjertet føles som det brister når en etter en forlater redet.

Hjemme sitter vi og leser tilbakemeldinger som tikker inn. Trygge, glade og tillitsfulle – hjertet gjør et ekstra hopp og sorgen kommer snikende, savner de oss ikke – har vi betydd så lite? Samtidig er vi stolte over resultatet av vår innsats, de er blitt så trygge og selvstendige som vi håpet på.

Etter hvert kommer hverdagen og livet tilbake i rytme, og vi gleder oss over nye bekjentskaper og vennskap og ikke minst alle hyggelige tilbakemeldinger om våre valper.

En bløthjertet oppdretters dag.  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post413

Sorg

TankerPosted by Ki-po-Zii Tue, March 12, 2013 18:08:23

I dag feller vi en tåre for Ki-po Ziis Black Tie Chaco som gikk bort i går.

En ekstra tanke går til familien.

  • Comments(2)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post247

Seriøsitet

TankerPosted by Ki-po-Zii Fri, February 15, 2013 09:07:34

I et stadig voksende informasjonsrom ser jeg ordet "seriøs oppdretter" dukke opp som et slagord i innlegg. Ordet gjør at jeg må gå i meg selv, er jeg en seriøs oppdretter?? I utgangspunktet skulle dette være enkelt å svare på med et rungende JA - men hvem er de useriøse? Hittil har jeg til gode å si at jeg har truffet noen useriøse oppdrettere av vår rase. At vi har ulike mål med vårt oppdrett er ikke det samme som at en er useriøs - bare tatt et annet valg. Oppfattes jeg da som useriøs om jeg har andre mål ?

Og så kommer kjernen, hva er seriøs, og hvem er det som avgjør om vi er det? Min definisjon av seriøsitet er ikke nødvendigvis lik andres definisjon.

I vårt oppdrett legger vi vekt på å finne gode partnere til våre tisper. Vi bruker mye tid på å studere stamtavler slik at en unngår å doble svakheter som ligger på individet/individene, at partnerne matcher hverandre mentalt og fysisk og selvsagt et ønske om å avle fram rasetypiske friske hunder som kan glede sine familier i mange år. Og JA, vi drømmer om å avle fram nye potensielle champions men det igjen krever at en tilbringer flere helger enn vi hittil har gjort i utstillingsringen. Hva våre avlstisper (og valg av hanner) gjelder mht til helse er beskrevet på vår hjemmeside så det skal jeg ikke bruke tid på her.

Valper som ser dagens lys her på Ise ønsker vi å følge livet ut, men det er ingen forpliktelse til valpekjøpere å "rapportere" til oss, de skal imidlertid være klar over at de alltid kan henvende seg til oss. Vi forsøker å samle alle Ki-po Zii valpene en til to ganger i året til treff, noen har mulighet til å delta mens andre kanskje er opptatt men andre aktiviteter, bor for langt unna eller rett og slett klarer seg fint på egenhånd.

Vi selv har hatt stor glede av kontakt med oppdretterne til våre hunder, og for oss er det en selvfølge at vi deler vår erfaring, kommer med råd osv. til våre valpekjøpere. Våre valpekjøpere skal vite at de uansett problem/utfordring kan kontakte oss. Det var vårt valg av foreldredyr - resultatet av dette kan vi aldri rømme fra, men bruke bevist videre i vår avl.

Er dette grunnlag nok til å være seriøs? Det lar vi andre avgjøre, det viktigste for oss er at alle våre valpekjøpere skal være klar over hva de kan forvente av oss.

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post235

Våre tanker

TankerPosted by Ki-po-Zii Fri, December 21, 2012 20:18:51
i denne førjulstiden er hos Kirsten og sønnen Kent Erik. Kjell ga opp kampen mot sin sykdom forrige uke og sovnet stille inn.

At livet er skjørt får vi hver dag en påminnelse om. Det gjelder å fylle de dagene man til disposisjon med opplevelser og minner. Et lys ble blåst ut forrige uke.

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post219

Adventstiden

TankerPosted by Ki-po-Zii Sun, December 02, 2012 21:46:34
er over oss og i dag har vi slappet av og pyntet med adventsstake. At julen er rett rundt hjørnet er også i år uforståelig, men vi har nå fått det man kan kalle vinter med ti kalde selv om det er barfrost.

Alle firbente var med til Drammen og avlevert eldstesønn som har vært hjemme på en rask visitt.

En advent så vakker - med lys og med sne

en stjerne på him'len - løft blikket å se.


Vår stjerne den hilser - høytidelig og flott.

Med håp om at alle kan ha det litt godt.


Den sender et budskap med kjærlighet stor.

La omtanken spre seg omkring vår jord.

Flott ord å ta med seg inn i adventstiden - trykket i Bygdekvinner 05.08.

Vi senker våre skuldre og tar fatt på en ny og for oss - utrolig hektisk uke og helg.

Siste innspurt i årets julegave aksjon ALLE BARN (www.allebarn.org) Ole skal avgårde på salgsmøte på det blide Sørland hele uken og jeg forbereder meg til en jobbehelg med Åpen Julegård på Tomb vgs lørdag 8.desember.

Vi er utrolig takknemlig for at yngstesønn og min mor stiller opp for våre firbente når tiden vår ikke strekker til. Ekstra godt å tenke på at vi nå går noen fridager i møte hvor familiehygge, ro og forhåpentligvis mange turer ute i det fri står for døren.

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post216

Lytte

TankerPosted by Ki-po-Zii Wed, September 12, 2012 21:14:46
Noen ganger er det viktig å LYTTE, ikke bare høre, men faktisk lytte og reflektere over hva som blir sagt. Mao - få sine egne tanker på andre baner og se muligheter :) Hvem har sagt at livet bare skal være enkelt.

Det er godt å ha venner som bryr seg nok til å påta seg den nesten umulige oppgaven.

TUSEN TAKK TIL HVER OG EN AV DERE !!

Lykkelige er vi som har venner som stiller med "avlastningshjem" slik alle våre flotte TT blir hos oss.

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post197

Ut i vårsolen.

TankerPosted by Tibbene hos Ki-po-zii Fri, February 24, 2012 16:59:51
Det har vært noen fantastiske vårdager med strålende sol og +5 grader denne uka. Da er det viktig å komme seg ut i skog og til sjøen rett etter jobb. I dag var det is både på vei og på sjø, men vi fikk nå beveget oss litt slik at de firbente fikk ut litt energi.

Turene til Børtevann er snart historie, til min store fortvilelse og ikke minst IRRITASJON, er området invadert av tankeløs ungdom som forsøpler hele området med knuste flasker, tomme ølbokser og alt annet ikke nedbrytbar søppel. Å finne egnet plass til bålet er heller ikke gjennomtenkt, anlegger gjerne bålet inntil og ved roten av store trær. Skulle ønske naturbruk/vett ble et tema fra barnehage- barneskoletid. Det er tydelig at mange ikke har fått dette med seg i oppdragelsen.

Vi som bor i Norge med så mye flott natur og fine friområder burde vite bedre enn å forsøple den. Har forståelse for om skogeiere mm setter foten ned og fratar oss retten til å bruke deres områder.

Er nok best å finne områder hvor vi må gå et stykke - f.eks. Krysstjern for der gidder nok ikke ungdommen å dra.

Det var dagens frustrasjon !

Nå venter en lat fredagskveld med god TV underholdning og så satser vi på like flott vær i morgen og nytt turområde.

God helg !

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post135

En spesiell dag

TankerPosted by Tibbene hos Ki-po-zii Wed, August 10, 2011 09:05:05
Sitter her ved kjøkkenbordet tidlig morgen en sen sommerdag. De siste ukene har vi vært i vakuum etter tragedien i Oslo og Utøya. Helt ufattelig at et menneske kan forårsake så mye ondskap, og er imponert over hvordan de pårørende, overlevende og det Norske folk har håndtert tapet.

I dag blir det en spesiell dag, da skal en av ungdommene som omkom på Utøya begraves i Tune Kirke. Kjenner allerede tårene presse på. Mine tanker går i dag til hans foreldre, søster og besteforeldre. En gutt som stod på terskelen til sitt liv ble brått og uventet revet bort fra familien, venner, kolleger og skolekamerater.

Hvil i fred Andreas !

  • Comments(0)//aktiviteter.ki-po-zii.net/#post104